Pazartesi, Kasım 4

Sosyal Crm Hizmeti

CRM / Customer Relationship Management (Müşteri İlişkileri Yönetimi), genel olarak mevcut müşterileriniz ile olan ilişkilerinizi koruyup devam ettirmenizi sağlayan, potansiyel müşteriler için sadakat oluşturma konusunda size yeni fırsatlar ortaya koyan hizmetleri ele alır. Bu fonksiyonları yerine getirirken de müşterilerinizin bilgilerini, bunları işleyecek yazılım veya servislerle birleştirerek size yeni fırsatlar yaratır.

CRM kapsamında, kuruluşunuzun tüm müşterileri, pazarlama kampanyaları, satış süreçleri gibi temel pazarlama faaliyetleri, belirli standartlardaki veritabanlarına aktarılır. Daha sonra bu veri tabanından bilgileri, kuruluşunuzun yararına olacak biçimlerde çekerek, kullanırsınız.

Örneklendirecek olursak; bir pizza siparişi verdiğinizde, telefonu açarken size isminiz ile hitap eden firmayı örnek olarak düşünebilirsiniz. Daha önceki yaptığınız bir satın alma ve verdiğiniz temel bilgiler -> bir veri tabanına kayıt edildi. Verdiğiniz diğer bilgi olan telefon numaranızı, firmanın CRM sistemini kullanan bir çağrı merkezi görevlisi kullandı ve size özel bir tepki verdi.

Yine bu veritabanlarını kullanarak;

1- Müşterileri harcamalarına göre belirli gruplara ayırabilirsiniz. (Telekomünikasyon firmalarının "platin" "gold" "ultra süper gold" müşterileri)
2- Müşterileri etkileşim sonuçlarına göre belirli gruplara ayırmak
3- Müşterileri coğrafi bölgelere göre belirli gruplara ayırmak.
Bu aşamada yepyeni bir anlayış ile SOSYAL CRM kavramı ortaya çıktı. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber, geleneksel (telefon/sms, email) gibi yöntemlere ek olarak, sosyal kanalların da crm sistemlerine entegre edilmesiyle CRM mekanizması daha da güçlendi. Şikayetler/memnuniyetsizlikler veya önerileri sosyal medya kanalları aracılığıyla almak, bunlara çözüm üretmek, bunları müşteri ilişkileri veritabanınıza girerek, daha sonraki süreçler için kullanmak, artık oldukça önem taşır oldu. Sunduğumuz hizmetler temel olarak;

- Markanıza uygun bir CRM sistemi seçilmesi
- Markanıza ve müşteri kitlenize uygun bir veritabanı tasarımı
- Markanıza uygun raporlama yapılması
- Sosyal CRM Entegrasyonu

Şeklinde özetlenebilir. Sizin markanıza özel olarak ihtiyaçlarınıza yönelik olarak hizmetlerimizi entegre edebiliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder